Ungdommen nå til dags

Lin Prøitz intervjues av en elev fra Åssiden

Den 4. Ung 3.0 konferansen ble arrangert 13. og 14. mars i Drammen, på Union Scene. Buskerud fylkesbibliotek hadde hovedansvaret og det ble noen meget travle dager. Jeg tok ansvaret for pressesenteret. Nærmere 30 elever og fire lærere fra Åssiden vgs dekket konferansen. Vi hadde satt av et eget lokale og målet var at samtlige foredrag skulle dekkes, med både tekst og film.

Det var en morsom opplevelse å se hvor bra de jobbet og hvor seriøst de aller fleste tok oppgaven. De fikk produsert mye materiale som ga et stort løft til konferansebloggen. 

Til å dekorere lokalet hadde vi fått blomsterdekoratører fra Lier vgs til å dekorere lokalet. De gjorde en kjempeflott jobb. Dekorasjonene var blant annet inspirert av keramikk fra Pärnu. Skolen deltar i Comenius Regio prosjektet som avsluttes i Pärnu i april.

Konferansen hadde nærmere 170 deltagere, en del færre fra tidligere år. Det var særlig lærere som var færre på årets konferanse selv om vi hadde mange interessante foredrag spesielt rettet mot lærere.

For meg ble det en spesiell konferanse siden jeg stort sett var bundet til pressesenteret. Aldri tidligere har jeg arrangert en konferanse hvor jeg har fått hørt så få foredrag. Heldigvis har vi opptak av de fleste foredragene, så det blir nok muligheter etter hvert.

Jeg ble også intervjuet i en enquete gjort av et par elever og av en elev som jobber i Drammen tidendes ung-redaksjon.

Nesten 400 twittermeldinger ble sendt i løpet av konferansen og nesten 100 bilder ble publisert på vår flickrkonto

Intervjusituasjon på Union

 

 

Dekorasjoner laget av elever fra Lier vgs