Tips til hvordan følge med på bibliotekfeltet

Her om dagen fikk jeg et spørsmål om hvilke/hvilket verktøy jeg bruker for å følge med på blogger og sosiale medier?

Det er mange skriveføre bibliotekfolk og det er et hav av dyktige personer å følge. Under er et lite utvalg av folk og tjenester som jeg har funnet nyttig å følge. Uansett hvem du følger er det viktig med input og ikke minst input fra andre land. Australia er f. eks et land som jeg har som ambisjon å orientere meg

Jeg synes Flipboard er svært nyttig. Dette er en app jeg bruker på min Ipad. Flipboard presenterer min facebook, twitter og f. eks nyheter i magasinform. Flipboard lar meg også lagre ting i magasin som jeg oppretter.

Twitter er sammen med eposter fra ulike nyhetsbrev mine nyttigste tjenester for å holde meg oppdatert. TweetDeck er en måte å få presentert min twitter på som gir god oversikt, særlig dersom du liker å ha samtaler med andre på twitter.

Library Link of the day http://www.tk421.net/librarylink/ sender meg en daglig epost med biblioteknyheter fra blogger eller nettaviser.

OCLCs nyhetsbrev «Above the fold»  gir meg alltid nyttige tips til artikler. Her blir jeg også oppdatert på webinarer arrangert av OCLC.

Tidligere brukte jeg Google Reader til å abonnere på nyhetsstrømmer fra ulike blogger, men denne tjenesten eksisterer ikke lenger. Man kan abonnere på RSS i nettleseren gjennom levende bokmerker, men dette har jeg i liten grad brukt.

Jeg har ulike wordpress.com blogger og følger også andre wp blogger. På siden http://wordpress.com/ får jeg en oversikt over de siste postene til de jeg følger. Jeg kan også legge til nye. Jeg regner med at dette fungerer på samme måte i Blogger. http://plinius.wordpress.com/ er den bloggen jeg har fulgt lengst. En blogg jeg akkurat har begynt å følge er http://explorationsofstyle.com Dette er en blogg om akademisk skriving som har mange gode og praktiske tips og triks. Ekstra nyttig at den er på engelsk.  Stephen Abrams blogg Stephen’s Lighthouse er også en blogg jeg har fulgt lenge.

Jeg følger den svenske biblioteklisten. I Danmark har jeg ikke funnet noen tilsvarende epostliste som dekker hele bibliotekfeltet.

Jeg passer også på å lese tidsskriftene til den svenske–  og danske bibliotekforeningen .

I tillegg finner jeg alltid mange gode artikler i Perspektiv, det danske bibliotekarforbundets tidsskrift