Omvendt fagdag på HIOA

23offentligeting hioaDenne vinteren og våren har jeg jobbet med videreutvikling og tilpasning av 23 offentlige ting til Open edX. Nettkurset nærmer seg ferdigstillelse og det er kun en siste kvalitetssjekk som gjenstår før kurset er helt klart. Kurset skal etter det gjennomgå en siste sjekk hos HIOA før det legges ut på en ny server som skal være operativ fra 1. august.

Alle som ønsker å ta kurset kan da enten melde seg på med en FEIDEbruker om de har det eller en vanlig tilgang som må bekreftes med egen epost.

Onsdag 7. juni hadde HIOA en egen fagdag hvor alle som har deltatt på PISAkurset, HIOAs egen kursing for å lære og lage nettkurs fikk mulighet til å vise frem resultatet av kursingen.

Dagen ble åpnet av rektor Kurt Rice som snakket om satsingen på Digitalt universitet. HIOA har store ambisjoner på det digitale området. Sazhan Reman, teknologidirektøren i Microsoft holdt også et innlegg hvor han pekte på de digitale mulighetene og hvordan bruken av teknologien endrer måten vi lever på. Det digitale blir mer og mer en integrert del av våre liv.

Etter den felles åpningen var det presentasjoner fordelt på ulike bygg på campus. Jeg holdt min presentasjon på P48 i samme bygg som hovedbiblioteket.

Open edX øker i bruk i resten av verden, noe som er med på å sikre en robust utvikling av verktøyet. Det er akkurat den samme erfaringen vi har gjort med bruk av WordPress. Når bruken blir så stor blir det også utviklet stadig ny funksjonalitet med velfungerende nettsamfunn hvor mange bidrar.

Under er presentasjonen jeg holdt på HIOA