Kassering i Aftenposten og NRK p1

artikkel_aftenpostenSamlingsutvikling kom plutselig på agendaen i både Aftenposten og NRK i juni.  Søndag 16. juni hadde Aftenposten en større sak om kassering på Deichmanske hvor det foreløpig er planlagt at ca 300 000 bøker ikke skal være med til Bjørvika. Biblioteksjef Liv Sæteren ble intervjuet om arbeidet de nå gjør med kassering.

Jeg var blitt intervjuet på telefon av journalisten noen dager i forkant av artikkelen for å komme med faglige innspill, statistikk og synspunkter på arbeidet Deichmanske gjør. Det var leder i Bibliotekforeningen som hadde henvist journalisten videre til meg.  Jeg merket under intervjuet at det er en stor fordel å ha argumentert mye for viktigheten av kassering. Jeg har et bredt repertoar av argumenter å spille på, så selv om journalisten kanskje ønsket en mer kontroversiell vinkling, så vant hun ikke frem med slike argumenter hos meg. Noe bokbål har jeg heller aldri sett.  Artikkelen balanserte godt etter min mening. Det har kommet mange kommentarer til artikkelen, med varierende saklighetsgrad. Mange kommentarer handler  om behovet for bygging av nytt bibliotek.

Kveldsåpent i NRK p1 hadde tydeligvis lest artikkelen i Aftenposten. Det de hadde merket seg var særlig Trangtihyllabloggen. Hele redaksjonen hadde fått mange gode lattere etter å ha kikket på bloggen. De ønsket meg i studio i Drammen for å fortelle om bloggen, litt om kassering og presentere noen av mine favoritter fra bloggen.

Jeg fikk tilsendt noen spørsmål som jeg forberedte svar til. Kveldsåpent er et uhøytidelig program, noe jeg var klar over. Jeg var bevisst på å legge an en humoristisk vinkling i mine svar. Vi lagde innslaget noen timer i forkant, hvor jeg satt i studio i Drammen, mens programleder satt i Trondheim. Det ble en humoristisk tone i intervjuet. Hun avvek noe fra spørsmålene, men det gjorde at samtalen ble enda friere og var bare en fordel for meg. Faktisk lo journalisten så mye at vi nesten fikk problemer under intervjuet.

Det var spesielt for meg som fagperson å koseprate om kassering, noe jeg tar på største alvor selv og er svært opptatt av å utvikle fagligheten rundt.

Mandag 8. juli ble jeg intervjuet av Drammens tidende, så det er mulig at det kommer enda en artikkel om kassering i media.


kvedlsapent27juni