Kassering er fremdeles i skuddet

Jannicke debatt DeichmanskeDenne uken har virkelig stått i kasseringens tegn. Uken startet med kassering på St. Hallvard vgs. Buskerudgeriljaen gjorde sin største jobb der noensinne for syv år siden. Nå var vi ønsket tilbake. Behovene hos elevene har endret seg og det var på tide å ta en ny gjennomgang av både samlingen og det fysiske lokalet.

Onsdagen var det først møte i Tønsberg om Vestfolds kommende plan for samlingsutvikling. Vestfold gjør et banebrytende arbeid som kan bli til stor nytte for andre fylker når det blir ferdig.

Fra Tønsberg gikk turen til NRKbygget på Marienlyst og radioprogrammet “Studio 2” på NRK P2. En journalist hadde sett at det skulle være en debatt på Deichmanske bibliotek avdeling Grünerløkka om utgåtte bøker. Bernhard Ellefsen og jeg fikk noen minutter til å diskutere utgåtte bøker i forkant av debatten.

Lørdagens debatt varte en kort time. Selve debatten inngikk i debattlederens masterprosjekt. Debatt er en krevende form og vi var nok litt for enige til å få opp temperaturen i særlig stor grad. Forhåpentligvis var det verdt turen for alle som kom. Og det var overraskende mye publikum på arrangementet.

Slik introduserte Deichman debatten i sitt program:

Utgått? En samtale om boksamlinger i forandring

Boksamlingen i et folkebibliotek er ikke en statisk størrelse. Hvilke kriterier legges til grunn når biblioteker skal rydde i hyllene? En forsker, en bibliotekar, en litteraturkritiker og en forfatter er invitert til å diskutere hvordan og hvorfor kunnskap, bøker og boksamlinger forandrer seg over tid.

Med: Bernhard Ellefsen, litteraturkritiker, Jannicke Røgler, bibliotekrådgiver ved Buskerud Fylkesbibliotek og driver bloggentrangtihylla.wordpress.com, Eivind Røssaak, førsteamanuensis i film og mediefag ved Nasjonalbibliotekets forskningsavdeling og Steffen Sørum, forlagsredaktør og forfatter.

Ordstyrer: Hild Borchgrevink. Del av Avgang 2017, Kunst og offentlige rom, Kunsthøgskolen i Oslo.
Støttet av Fritt Ord.

Samtalen er en del av Tversover Oslo – et helhusarrangement for tekst, tegneserier, trykksaker og ting på tvers – på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka
Program: https://www.facebook.com/events/1486698728059347/