Stand uit

Foredrag på dok.vit UiT

Stand uitSlutten av august var jeg i Tromsø og snakket for de nye studentene på dokumentasjonsvitenskap. Jeg synes alltid det er hyggelig å snakke for studenter. Det er rundt 30 studenter på studiet og studentene kommer fra hele Norge. Jeg var hyret inn for å snakke om digitale tjenester. Siden dette er studenter som er nye i bibliotekvesenet, vet de lite om bibliotekenes digitale utfordringer. Min jobb var dermed å gi de et overblikk og noe historikk. Vi testet også ut Bookbytes, e-bokløsningen de har i Troms. Det var nok en øyeåpner for mange. Dersom man tenker tjenestereisen, så man at ikke alt var like intuitivt. Som bibliotekarer må vi kjempe på vegne av våre brukere. Da må vi selv bruke tjenestene og vi må kunne nok, ha bestillerkompetanse som jeg liker å kalle det.

Mens jeg var i Tromsø benyttet jeg også anledningen til studentverving. Jeg hadde stand på Universitetsbiblioteket. En flott måte å få vist seg fram på.